Gyakori kérdések

Mennyi idővel előre kell a fotózásra bejelentkezni?
A fotózásra minimum 2-3 héttel a fotózás előtt érdemes bejelentkezni, mivel az időpont egyeztetés a szabad helyek függvényében történik. Kiemelt időszak a hétvége, így ebben az esetben javasolt minél előbb felvenni a kapcsolatot.
Műtermi fotózás esetében a fotóstúdió foglaltsága is befolyásoló tényező időpont egyeztetésnél.

Mivel kell készülni a fotózásra?
Ahhoz, hogy kellően igényes fotósorozatot kapj kézhez (függetlenül a fotózás típusától) Neked is készülni kell. Fontos a megfelelő ruha választás, profi smink, haj és a manikűrről sem szabad megfeledkezni – utóbbi férfiak esetében is szükséges. Ruha választásban segítek, előre egyeztetjük, valamint képzett sytlist is bevonható igény szerint.

Mit kell vinni a fotózásra?
Attól függően, hogy milyen típusú fotózásról van szó, változó. Alapvetően minden fotózásnál gondoskodni kell elegendő folyadékról és némi gyorsan elfogyasztható energia utánpótlásról (pl. energiaszelet, banán vagy keksz).
Családi- és gyermek fotózás esetében mindenképpen javasolt!
A fotózásokat megelőzően minden részletet egyeztetünk.

Milyen fotózási helyszínek közül lehet választani?
Műtermi fotózás (Több, jól felszerelt, magas színvonalú fotóstúdió is rendelkezésre áll, különböző helyszíneken. Az árak eltérőek lehetnek.)
Külső helyszínen történő fotózás (több kültéri fotózásra alkalmas helyszín közül lehet választani. A helyszín választás függ a fotózás típusától is.)
Egyedi igényekhez igazítva stúdió kitelepítésére is van lehetőség.

Kültéren mikor lehet fotózni?
Javasolt időszak március vége és október közepe között. Késő délutáni órákban, amikor laposodik a napsütés és igazán szép fények állnak rendelkezésre. A külső helyszínen történő fotózás mindig esőnap meghatározással történik.

Esküvői fotózás esetében, ha több fotóst és videost is szeretnénk, akkor az többe kerül?
Az esküvői ajánlat önmagában egy fotóst és asszisztenst tartalmaz, de természetesen igazodva az igényekhez van lehetőség plusz 1 fő fotográfus és cinematográfus (videos) felkérésére is. Árajánlat az esküvői forgatókönyv alapján.

Milyen formában kapom meg a fotókat?
A fotók minden esetben elektronikusan kerülnek átadásra igény szerint adathordozón vagy webes fájlküldő szolgáltatással, ahonnan könnyen és gyorsan letölthetők a fényképek. A kidolgozott, átadott fotókból van lehetőség igényes fotókönyv megrendelésére is, amely maradandó kézzel fogható emlék. (link a Fotókönyv oldalra)

Fotózást követően hány nappal kapom meg az elkészült fotókat?
Az átadási időpont függ a fotózás típusától, képek darabszámától. Általában 10 munkanapon belül átadásra kerülnek az elkészült fotósorozatok. Ez alól kivételt képeznek az esküvői, valamint rendezvényről készült sorozatok, hiszen itt esetenként a több száz kép kidolgozása hosszabb időt vesz igénybe, általában 15-20 munkanap.

Hány darab fotó kerül átadásra?
Az átadott képek darabszáma függ a fotózás típusától. Általában 15-25 db kidolgozott, retusált fotó kerül átadásra, csak az általam leválogatott és jónak ítélt fotók kerülnek átadásra. Ez alól kivételt képeznek az esküvői, valamint rendezvényről készült sorozatok, mivel itt a fotózási időtartama is jóval hosszabb, így esetenként többszáz fotót adok át.
Nyers (utómunka nélküli) fotót nem adok át kérésre sem.

Milyen hosszú idő egy fotózás?
A fotózás időtartama függ a fotózás típusától. Minimum 1 óra (pl. klasszikus portré), maximum 4 óra (pl. divatfotózás). Ez alól kivételt képeznek az esküvői, valamint rendezvényfotózások, az esemény fotózásokon igény szerint történik a rendelkezésre állás.