Bogár Mariann vagyok, végzett fotográfus, valamint profi sminkes. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, mert mára a hobbim és szenvedélyem lett a hivatásom.
Sok éven át Édesanyám nyomdokaiba lépve az üzleti világban dolgoztam közgazdászként, de évről évre egyre erőteljesebben tört felszínre bennem a fotózás iránti vágy, míg nem az akkori munkám melletti sok tanulás, kitartás, szenvedély, megszállottság és szorgalom eredményeképpen váltottam. Feladva irodai állásomat egy új, eddig csak vágyott területre léptem a kreativitás és a vállalkozói lét mezején.
Imádom a fotózásban rejlő titokzatosságot és szeretem meglátni, megragadni a szépet és a különlegeset, amely segít, hogy kihozzam a fotóalanyból a maximumot. Az a tény, hogy ezzel másoknak örömöt okozok ad egy olyan plusz életérzést, ami engem is feltölt. Megörökíteni mások örömteli pillanatait, boldogságát, szeretett családját, gyermekét, egy csodálatos életeseményt, mindennél többet ér. Ez az, amiért ezt az utat választottam.

Van egy számomra kedves idézet, ami jól szimbolizálja azt, hogy egy szép és kifejező fotóhoz a fényképezőgép a legfontosabb eszköz ugyan, de a kép egyedi tartalmát, mondanivalóját, szépségét leginkább a rajta szereplő személy(-ek) tekintete, testbeszéde valamint a kompozíció, fények és a fotóművész látásmódja határozza meg.

“Ernest Hemingway író és Irving Penn (Vogue) híres fotóművész beszélgetett egymással:
– Mr. Penn, az ön képei igazán jók. Milyen fényképezőgépet használ?
– Az Ön novellái is kitűnőek. Milyen írógépet használ? “

A fotós szakma kiemelkedő művészei, akiktől volt szerencsém tanulni és hatással voltak/vannak szakmai fejlődésemre:
Rácz Péter – EFIAP/g, – Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség által minősített, nemzetközileg is elismert fotóművész
Korniss Péter – a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas magyar fotográfus, fotóriporter
Jung Zseni – fotóművész, a kortárs portré- és aktfényképezés jelentős alakja
Szandelszky Béla – AP hírügynökség fotóriportere
Szipál Márton – magyar-amerikai fotóművész

Focus Oktatási Központ – Fotográfus- és fotótermék kereskedő (OKJ 54 810 01)
Digitális és filmes fotótanfolyam (Fotó Spektrum)

MASK Make-up Academy – végzett sminkes
Sipos Zita Sminkiskola – végzett sminkes

Workshopok:
Szipál Márton – portréfotó workshop
Veronika Marques – újszülött fotózás workshop